Hollandse kazen


Onze Hollandse kazen worden zorgvuldig geselecteerd van lokale kaasmakerijen. We hebben een brede selectie van kazen, variërend van jonge tot oude kazen en smaken die geschikt zijn voor elke gelegenheid.

 

Ons basisassortiment is Beemster vers van 't mes.

Niet zomaar een Beemster kaas, maar eentje die u alleen bij de echte kaasspecialist kan kopen. En de naam zegt het al: altijd vers gesneden van ‘t mes. Door de kaas vers voor u af te snijden blijft de pure smaak van de kaas bewaard.

  

Blije Geit 

We eten in Nederland steeds vaker geitenkaas. Gewoon op brood of verwerkt in heerlijke recepten. Met het eten van Blije Geit geitenkaas maakt u niet alleen een lekkere, maar ook een bewuste keuze.

 

Waarom is geitenkaas wit?

In het gras wat geiten en koeien eten, zit de stof caroteen. De geit zet de caroteen zelf in de maag om tot vitamine A. Dat doet de koe niet en daarom zit de gele kleurstof van de caroteen nog in de melk van de koe en in de geitenkaas niet. Dit kleurverschil zie je terug in de kaas.

 

Dierenwelzijn en natuur

Onze Blije Geit geitenkaas wordt bereid met melk afkomstig van geitenhouderijen waar aandacht wordt besteed aan dierenwelzijn en natuur.

 

Licht verteerbaar

Doordat de vetmoleculen in geitenkaas kleiner zijn dan in koemelkkaas, is geitenkaas lichter verteerbaar. Hierdoor past geitenkaas in een caloriebewust eetpatroon.

 

Vegetarisch

Deze geitenkaas is bereid met vegetarisch stremsel, waardoor onze geitenkaas geschikt is voor een vegetarisch menu.

Boer'n trots

Midden in Twente ligt landgoed Kaamps in het kleine dorpje Deurningen. Hier is het waar de kazen van Boer’n Trots gemaakt worden. Herbert, de boer, streeft naar een zo duurzaam mogelijk landgoed. De zorg voor zijn koeien is hierbij erg belangrijk. Om de beste melk te verkrijgen hebben koeien goede voeding nodig. In de weiden zaait Herbert extra klaver. Hierdoor zijn er minder kunstmatige meststoffen nodig, wat beter is voor de koeien en het milieu. Ook kunnen de koeien zelf bepalen of ze naar buiten gaan en wanneer ze gemolken worden. Is het te koud of warm buiten? Dan ontbreekt het de koeien in de stal nergens aan door de speciale koematrassen en massageborstels. Ben je goed voor de koe, dan is zij goed voor jou, aldus Herbert. Dit proef je, in de melk en in de kazen. Echte Boer’n Trots! Ambacht ..... Oet Twente.

Sinds 1985 wordt op het bijna 100 jaar oude landgoed kaas gemaakt. Herbert gebruikt de melk van zijn eigen koeien waardoor deze melk supervers verwerkt wordt tot kaas. Nadat de kazen gemaakt zijn, worden deze meerdere malen gewassen met karamel of honing. Hierdoor ontstaat de mooie kleur van de kaaskorst en de karakteristieke, iets zoete smaak. Dit maakt de kazen van Herbert uniek. 

 

Het Boer’n Trots assortiment bestaat uit een prachtige selectie gewassen kazen met een karamel- of honingkorst. De kazen zijn beschikbaar in verschillende leeftijden, met koemelk of geitenmelk en diverse kruiden, zoals de Boer’n Trots Trio Peper en de Boer'n Trots Groene Pesto. Op de Boer’n Trots Klaver Pikant is Herbert extra trots, met deze kaas heeft hij namelijk Super Gold gewonnen op de World Cheese Awards.